عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 3 / 6 / 1393
بازدید : 767
نویسنده : خورشید

 عامل مسمومیت غذایی را بشناسید

12 عامل مسمومیت غذایی را بشناسید
سالمونلا باكتری‌ای است كه هر غذایی را می‌تواند آلوده كند.

با افزایش سفرهای تابستانی و بیرون ماندن موادغذایی از یخچال و قرار گرفتن در هوای گرم، احتمال فساد خوراكی‌ها (به‌خصوص آنها كه حساس‌تر هستند) بالا می‌رود، به‌طوری كه مصرفشان به‌وسیله افرادی كه سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خانم‌هایی كه باردار هستند، بچه‌ها و افراد سالمند ممکن است باعث مسمومیت غذایی شود. این مطلب به معرفی 12 ماده غذایی اختصاص یافته كه بیش از همه فاسدشدنی هستند و سلامت افراد را در تابستان تهدید می‌كنند.

مرغ نپخته
عامل بیماری‌زا: كامپیلوباكتر
در صورت نپخته بودن گوشت مرغ یا ریختن مقدار كمی از خونابه آن در غذای دیگری، می‌تواند عفونتی ایجاد شود كه كامپیلوباكتر عامل انتقال‌ آن است. این عفونت با تب، اسهال، حالت تهوع و استفراغ همراه است.
توصیه تغذیه‌ای: دست، تخته گوشت و تمام وسایلی را كه با گوشت در هنگام قطعه‌قطعه كردن آن در تماس بوده است، با آب گرم و صابون بشویید و حتما گوشت مرغ را در دمای 75 درجه سانتی‌گراد كاملا بپزید. در این صورت احتمال انتقال این آلودگی به حداقل ممكن می‌رسد.

فراورده‌های گوشتی
عامل بیماری‌زا: لیستریا
بعضی مواقع لیستریا می‌تواند در فراورده‌های گوشتی وجود داشته باشد. این باكتری با حرارت از بین می‌رود اما گاهی این آلودگی در فراورده‌های گوشتی بعد از مرحله پخت و قبل از بسته‌بندی ایجاد می‌شود مثلا در ظرفی كه قبلا گوشت خام در آن قرار گرفته بوده است.
توصیه تغذیه‌ای: بهتر است فراورده‌های گوشتی را بعد از تاریخ «بهترین زمان مصرف» نخورید و فراورده‌هایی مانند سوسیس و ‌هات‌داگ را حداقل در دمای 75 درجه سانتی‌گراد بخارپز و سپس در صورت تمایل سرخ‌ كنید و به مصرف برسانید.

میوه و سبزی
عامل بیماری‌زا: لیستریا

باكتری لیستریا در سطح میوه‌هایی مانند طالبی و حتی خوراكی‌های فرایند‌شده‌ای مانند پنیر دیده می‌شود. عفونت حاصل از آن نیز با تب، اسهال، دردهای عضلانی و مشكلات معده همراه است.
توصیه تغذیه‌ای: باید میوه‌ها را قبل از خوردن شست و خشك كرد. سپس پوستشان را گرفت. در ضمن، آنها را در یخچال نگهداری كنید و هر چیزی كه با آنها (مثلا طالبی نشسته)در تماس بوده است، بشویید.

سبزی خام
عامل بیماری‌زا: سالمونلا

علاوه بر گوشت مرغ و تخم‌مرغ، سبزی‌هایی مانند گوجه‌فرنگی، فلفل، سبزی‌های برگی و جوانه‌ها نیز می‌توانند با سالمونلا به‌خصوص در محیط گرم و مرطوب آلوده شوند. در صورتی كه این سبزی‌ها خام مصرف شوند، می‌توانند باعث بروز عفونت در افرادی مانند سالمندان و بچه‌ها شوند.
توصیه تغذیه‌ای: تمام سبزی‌ها را خوب بشویید، خشك و در دمای 4 درجه سانتی‌گراد یخچال نگهداری كنید.

گوشت مرغ و تخم‌مرغ
عامل بیماری‌زا: سالمونلا

سالمونلا باكتری‌ای است كه هر غذایی را می‌تواند آلوده كند اما بیشترین احتمال آلودگی برای موادغذایی پیش می‌آید كه ممكن است با مدفوع حیواناتی مانند مرغ در تماس باشند. آلودگی با این باكتری با علائمی مانند تب، درد ناحیه معده و اسهال همراه است كه ممكن است 4 تا 7 روز طول بكشد.
توصیه تغذیه‌ای: تخم‌مرغ را خام مصرف نكنید. تكه‌های مرغ نپخته را با مرغ پخته در یكجا قرار ندهید. دست‌ها، تخته گوشت، ظروف و چاقوهایی كه با گوشت مرغ در تماس بوده‌اند به دقت بشویید.

گوشت چرخ‌كرده
عامل بیماری‌زا: سالمونلا

گوشت خام به‌خصوص گوشت چرخ‌كرده احتمال زیادی دارد كه به سالمونلا آلوده باشد. از تمام گوشت‌ها احتمال آلودگی گوشت چرخ‌كرده بوقلمون به این باكتری وجود دارد. یادتان باشد این آلودگی در بوی گوشت هیچ تغییری ایجاد نمی‌كند بنابراین از تغییر بوی گوشت متوجه بروز آلودگی آن نخواهید شد.
توصیه تغذیه‌ای: حتما گوشت گوساله و گوسفند را تا دمای 60 درجه سانتی‌گراد و گوشت مرغ را تا دمای 75 درجه سانتی‌گراد حرارت دهید. به علاوه، انواع چرخ‌كرده آنها را تا دمای 70 درجه سانتی‌گراد بپزید. در صورت تماس دست‌هایتان با گوشت خام نیز آنها را با آب گرم و صابون بشویید تا احتمال انتقال آلودگی به حداقل ممكن برسد.

سبزی برگ سبز
عامل بیماری‌زا:‌ ای‌كولای

میوه‌ها و سبزی‌هایی كه با كودهای آلوده به میكروب‌ ای‌كولای و آب آلوده پرورش پیدا می‌كنند، می‌توانند آلوده باشند. بیشترین احتمال آلودگی در سبزی‌های برگ سبز (مانند اسفناج) وجود دارد.
توصیه تغذیه‌ای: سبزی‌ها را برگ برگ كنید و هر یك را جداگانه با آب بشویید. به خاطر داشته باشید حرارت دادن باعث از بین رفتن باكتری‌ها می‌شود.

غذای گوشتی – آبكی
عامل بیماری‌زا: كلستردیوم پرفرژنس

كلستردیوم پرفرژنس، باكتری‌ای است كه باعث بروز كرامپ و اسهال می‌شود و بیشتر در غذاهایی رشد می‌كند كه در حجم زیاد تهیه می‌شوند و قبل از سرو شدن به مدت طولانی گرم باقی می‌مانند.
توصیه تغذیه‌ای: غذاهایی مانند انواع سوپ و خورش را یا در دمای 60 درجه سانتی‌گراد نگه دارید یا در دمای زیر 4 درجه سانتی‌گراد. سرو این غذاها به‌صورت داغ (بعد از پخته شدن)پیشنهاد می‌شود. باقی‌مانده‌شان نیز باید در یخچال نگهداری شود.

آبمیوه و شیر فله‌ای
عامل بیماری‌زا:‌ ای‌كولای

در پاستوریزه كردن شیر و آبمیوه‌های صنعتی با دادن حرارت به ماده غذایی، باكتری‌های موجود از بین می‌روند. به‌خصوص آبمیوه‌هایی كه در مغازه‌های آبمیوه‌فروشی تهیه‌شده و عرضه می‌شوند، احتمال دارد به ای‌كولای آلوده باشند. این موضوع در مورد شیرهای فله‌ای نیز صادق است.
توصیه تغذیه‌ای: حتما در فصل گرما محصولات پاستوریزه مصرف كنید و اگر به محصولی اطمینان ندارید، آن را بجوشانید و بعد میل كنید.

خوراكی كارخانه‌ای
عامل بیماری‌زا: سالمونلا

خوراكی‌هایی مانند چیپس، سوپ آماده، كره بادام‌زمینی و فراورده‌های فریزشده بسته‌بندی احتمال دارد به سالمونلا آلوده باشند.
توصیه تغذیه‌ای: هرگز موادغذایی مرجوعی که اغلب زیر قیمت به فروش می‌رسند را مصرف نكنید و خوراكی‌هایی را كه امكان دارد حرارت دهید تا دمای 75 درجه سانتی‌گراد گرما دهید زیرا در این صورت سالمونلا از بین می‌رود.

ساندویچ، سالاد و شیرینی خامه‌ای
عامل بیماری‌زا: استافیلوکوک

عفونتی كه عامل آن استافیلوکوک است، می‌تواند با خوردن انواع ساندویچ و سالادی كه با تن‌ماهی، تخم‌مرغ، مرغ و ماكارونی تهیه‌شده است، ایجاد شود. علائم ابتلا به عفونت آن حالت تهوع، اسهال و كرامپ است و می‌تواند تا 3 روز هم ادامه داشته باشد.
توصیه تغذیه‌ای: توصیه می‌شود قبل از خوردن غذاهایی كه با دست خورده می‌شوند، دست‌هایتان را بشویید. در ضمن اگر بیمار هستید مثلا عفونت بینی یا چشم دارید یا زخم بازی در ناحیه دست یا مچتان هست، از دست زدن به غذا خودداری كنید.

لبنیات پاستوریزه نشده
عامل بیماری‌زا: لیستریا

برخی فراورده‌های لبنی مانند ماست و پنیر كه از شیر فله‌ای تهیه می‌شوند یا حتی خود شیرهای فله‌ای، احتمال دارد به باكتری لیستریا آلوده باشند زیرا این باكتری در دمای پایین و حتی دمای یخچال می‌تواند زنده بماند و باعث بروز عفونت شود.
توصیه تغذیه‌ای: برچسب این محصولات را بررسی كنید و مطمئن شوید حتما پاستوریزه هستند.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : سلامتیران


:: موضوعات مرتبط: عمومی , ,
:: برچسب‌ها: مسمومیت غذایی ,
تاریخ : چهار شنبه 3 / 6 / 1393
بازدید : 1187
نویسنده : خورشید

گریم متفاوت و دیدنی آقای بازیگر+عکس

تصویری از گریم متفاوت مصطفی زمانی بازیگر نقش یوسف در سریال حضرت یوسف(ع)، در صفحه اینستاگرام "بابک اسکندری" گریمور توانمند کشورمان منتشر شد که متعلق به نقش مصطفی زمانی در فیلم "پریناز" می باشد. گریمی که وی را با چهره ای بسیار متفاوت از آنچه در سینما دیده ایم نشان داده است.


133205


:: موضوعات مرتبط: بازیگران , ,
:: برچسب‌ها: گریم- بازیگر ,
تاریخ : دو شنبه 1 / 6 / 1393
بازدید : 830
نویسنده : خورشید

اعدام زن دندانپزشک به جرم ویزیت مردان!+عکس

 

به گزارش خبرنگار فضای مجازی مسیرآنلاین داعش یک خانم دندانپزشک به نام روی دیاب رو در شهر میادین در ریف دیرالزور شرقی اعدام کرد؛ داعش جرم این دکتر رو همکاری با نظام سوریه و درمان بیماران مرد اعلام کرده است.

 


:: موضوعات مرتبط: اجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: زن دندانپزشک- اعدام ,
تاریخ : دو شنبه 1 / 6 / 1393
بازدید : 1076
نویسنده : خورشید

ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس

 
کافه سینما: شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که هنرپیشه های سینما و تلویزیون را با هم دیگر اشتباه بگیرید. برخی از این ستارگان با وجود تفاوت های ظریفی، شباهت زیادی به یکدیگر دارند. در ادامه این مطلب، تعدادی از این شباهت ها را ببینید.

 ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس
 
پن بدگلی و آدم برودی / Adam Brody & Penn Badgley

ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس
 
جنیفر موریسون و الیشا کاتبرت /  Elisha Cuthbert Jennifer Morrison

ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس
 
لیتون میستر و مینکا کلی /  Leighton Meester & Minka Kelly

ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس
 

جفری دین مورگان و خاویر باردام /  Javier Bardem  & Jeffrey Dean Morgan

 ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس

 آمبر ولتا و  شیلینگ / Taylor Schilling  & Amber Valletta

ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس
 
کیت میدلتون و لورن کونراد /  Lauren Conrad  & Kate Middleton

 ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس

 سارا هیلند و میلا کونیس /  Mila Kunis & Sarah Hyland

 ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس

اریک دین و لئوناردو دی کاپریو /  Leonardo Dicaprio & Eric Dane

 ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس
ویکتوریا جاستیس و نینا دبرف /  Nina Dobrev & Victoria Justice

 ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس

الیجا وود و دانیل رادکلیف /  Daniel Radcliffe Elijah Wood

 ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس

 پیتر فسینلی و کریستین بیل / Christian Bale & Peter Facinelli

 ستارگانی که شبیه هم هستند +عکس
 


:: موضوعات مرتبط: شباهت ها , ,
:: برچسب‌ها: ستارگان - شباهت ,
تاریخ : جمعه 29 / 5 / 1393
بازدید : 1156
نویسنده : خورشید

بهنوش بختیاری عجیب تر از همیشه!+عکس

 
بهنوش بختیاری عجیب تر از همیشه!+عکس
 
منبع:تجلیل 


:: موضوعات مرتبط: بهنوش بختیاری , ,
:: برچسب‌ها: بهنوش بختیاری-عکس جدید بهنوش بختیاری ,
تاریخ : جمعه 29 / 5 / 1393
بازدید : 837
نویسنده : خورشید

برای داشتن پوستی بدون آکنه، این موارد را رعایت نمایید

mahsho acn

مه شو: در این مقاله به بیان مواردی می پردازیم که با رعایت آنها می توانید از شدت آکنه بکاهید و یا حتی از بروز آن پیشگیری نمایید:

۱- اصلاح صحیح صورت:

اصلاح صورت باعث ایجاد آکنه نمی گردد اما می تواند پوست را حساس کرده و موجب خارش وتشدید آکنه شود. با رعایت مواردی در هنگام اصلاح صورت می توانید از بروز این مسآله پیشگیری نمایید. به عنوان مثال، به جای تیغ از ماشین اصلاح استفاده کنید. هنگام اصلاح، هرگز جوش ها را از بین نبرید. با استفاده از آب ولرم و صابون ، پوست خود را از خشکی درآورید تا جوش ها از بین نروند. همیشه از تیغ تیز استفاده نمایید. صورت خود را آرام اصلاح کنید.

۲- پرهیز از آفتاب:

بسیاری بر این باورند که آکنه با آفتاب بهبود می یابد اما جالب است بدانید که آفتاب گرفتن موجب بروز آکنه و یا تشدید آن می گردد. آفتاب گرفتن علاوه بر مشکلات مختلف پوستی مانند سرطان پوست، باعث ایجاد آکنه نیز می شود.

۳- پیروی از رژیم غذایی مناسب:

براساس نظر بسیاری از پزشکان، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و سالم می تواند از بروز و یا تشدید آکنه پیشگیری نماید. بنا بر نظر این پزشکان بهتر است از انواع غذاهای سرخ شده، پیتزا، چیپس، بستنی، انواع غذاهای چرب و نوشابه بپرهیزید.

۴- مصرف مواد آرایشی مناسب:

مصرف مواد آرایشی نامناسب و روغنی می تواند موجب تشدید آکنه گردد زیرا همان طور که می دانید چربی باعث مسدود شدن منافذ پوست می گردد.

بهتر است از مواد آرایشی فاقد چربی و حاوی آب استفاده نمایید. مواد آرایشی فاقد کومدوژنیک، مواد آرایشی هستند که فاقد چربی و حاوی آب بوده و برای افراد مبتلا به آکنه، مناسب می باشند.

این نکته بسیار مهم را نیز همیشه رعایت کنید که حتی پس از استفاده مواد آرایشی فاقد کومدوژنیک نیز پوست خود را بخوبی بشویید.



:: موضوعات مرتبط: زیبایی , ,
:: برچسب‌ها: پوست زیبا- پوست بدون آکنه ,
تاریخ : جمعه 29 / 5 / 1393
بازدید : 1340
نویسنده : خورشید

لنگه کفش سیندرلا در کاخ نیاوران پیدا شد +تصاویر

یک لنگه کفش و یک جلد کتاب داستان سیندرلا که توسط کمپانی والت دیزنی در سالهای قبل از انقلاب به ایران هدیه شد، در کاخ نیاوران نگهداری می شود.


به گزارش نامه نیوز به نقل از مهر از سوی کمپانی والت دیسنی کفشی قرمز رنگ به عنوان نمادی از لنگه کفش گم شده سیندرلا به همراه کتاب داستان آن در سالهای قبل از انقلاب به فرح دیبا هدیه شده بود.

در ادامه می توانید کفش نمادین سیندرلا و کتاب سیندرلا در کاخ نیاوران را ببینید.

  •  
  •  

 


:: موضوعات مرتبط: اخبار فرهنگی , عکس جالب , ,
:: برچسب‌ها: کفش سیندرلا ,
تاریخ : جمعه 29 / 5 / 1393
بازدید : 1126
نویسنده : خورشید
ایستادن بر این پل، آرزوی هر کسی است/ تصاویر

«پل باستان» یکی از معروف‌ترین و زیباترین پل‌های آلمان است.

 

  •  
  •  
  •  
  •  


:: موضوعات مرتبط: عکس طبیعت , ,
:: برچسب‌ها: پل- المان ,
تاریخ : شنبه 28 / 5 / 1393
بازدید : 872
نویسنده : خورشید

 

خواص میوه گلابی

 

خواص داروئی گلابی

 

 

گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید. گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.

 


گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E و C ، کلسیم ، آهن، منیزیم و روی است. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامین C می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی ملین بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.

 

 


گیاه گلابی و انواع آن

 

 

خواص داروئی گلابی

 


درخت گلابی در برابر سرما از سیب حساس تر است. گل های گلابی در بهار کمی زودتر از سیب باز می شوند ، به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار می گیرند . در تابستان، گیاه گلابی گرما را بیشتر از سیب تحمل می کند. گل و میوه گلابی در انتهای شاخه ها و سیخک های دو ساله بوجود می آید ، بنابراین هنگام هرس درختان بارور ، باید در حفظ سیخک ها دقت کرد. میزان محصول در باغ های معمولی به 45 تن در هکتار می رسد. تعداد ارقام گلابی موجود در ایران حدود 120 نوع است. مهمترین ارقام بومی عبارتند از :

 


شاه میوه کرج ، شاه میوه خراسان ، شاه میوه اصفهان ، گلابی نطنز کاشان ، محمدعلی مشهد ، سه فصله کرج ، سیبری ، گلابی پیغمبری .

 


از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان : آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.

 


یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند. میوه آن قابل استفاده نیست، ولی زمانی که میوه روی خاک می افتد و می پوسد، تخم آن را جمع آوری می کنند که استفاده درمانی زیادی دارد.

 

 


خواص درمانی گلابی

 

 

خواص داروئی گلابی

 


قسمت هایی از درخت گلابی که مورد استفاده غذایی و درمانی قرار می گیرد: 1- میوه 2- برگ3- پوست درخت آن است. گلابی را می توان بصورت خام یا پخته ( مربا و کمپوت) مصرف کرد.

 

 

گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد. افرادی که یبوست دارند سعی کنند 1 تا 2 عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله 1 لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود.

 

 

گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.

 

 

گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.

 

 

پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.

 

 

کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .

 

 

گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.

 

 

گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.

 

 

گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می کند.

 

 

ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می کند.

 

 

موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.

 

 

مواد موجود در گلابی برای تقویت بدن پس از بیماری هایی که نیرو و توان انسان را تحلیل می برد، بسیار مفید است. شاید به همین دلیل است که برای بیماران کمپوت گلابی می بریم. در دوران نقاهت بیماری هایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید است.

 

 

گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.

 

 

گلابی موجب شادابی و طراوت بدن و پوست می شود.

 

 

گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است . شاید به همین دلیل حکیم عالیقدر ایرانی ابوعلی سینا، گلابی یا کمپوت آن را برای اکثر بیماران مجاز دانسته و آن را" شاه میوه" خوانده است.

 

 

گلابی ترشح بزاق را افزایش می دهد ،در نتیجه هضم غذا را آسان می کند . پس پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است.

 

 

فیبر موجود در گلابی لینین(LININ) است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است.

 

 


در مورد برگ آن؛

 

 

خواص داروئی گلابی

 

 

جوشانده برگ گلابی برای کلیه بسیار مفید است ، چون ادرارآور ، ضدعفونی کننده و میکروب کش مثانه است. از این رو مبتلایان به عفونت ادراری حتماً باید آن را مصرف کنند. سنگ مجرای ادرار را دفع می کند ، برای این منظور100 گرم برگ جوان درخت گلابی را در یک لیتر آب به مدت 20 دقیقه دم کنید و آن را در سه وعده به میزان 1 تا 2 استکان تناول کنید.

 

 

دم کرده برگ گلابی دارویی شفابخش برای بی خوابی است، اعصاب را آرام می کند و سردردهای میگرنی را درمان می کند.

 

 

انجوجک که تخم گلابی جنگلی است ، دفع کننده کرم است و اعصاب متشنج را تسکین می دهد و اگر آن را کوبیده و شیره آن را بگیرند ، برای بندآمدن خونریزی زیاد در قاعدگی مفید است.

 

 


تذکر :

 

 

خواص داروئی گلابی

 

 


* هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.

 


* بهتر است گلابی کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.

 


* بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید ، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می کند.

 

 


احادیث و نظرات بزرگان

 


در مورد نظر ابوعلی سینا در مورد گلابی صحبت کردیم . ولی جالب است بدانید که احادیث زیادی در مورد گلابی وجود دارد مثلا در حدیثی آمده:

 


" هر کس ناشتا گلابی بخورد ، آب نطفه او پاک و فرزندش نیکو خواهد شد."

 

 


امام صادق علیه السلام فرمودند :

 


" گلابی معده را پاک و آن را تقویت می کند" و باز فرموده اند: " خوردن گلابی در حال سیری سودمندتر از خوردن آن در حال گرسنگی است. کسی که دلش گرفته و اندوهناک است ، باید گلابی را بعد از غذا بخورد."

 

 


مواد موجود در 100 گرم گلابی خام

 

 

انرژی
58 کیلو کالری
کربوهیدرات
15 گرم
فیبر خام
3/1 گرم
فیبر خوراکی
8/2 گرم(منبع خوب)
کلسیم 11 میلی گرم
آهن 25/0 گرم
روی 12/0 گرم
پتاسیم 125 میلی گرم (منبع خوب)
فلوئور 18 میکروگرم (منبع خوب)
ویتامین A 9/1 RE
ویتامین E 4/0 میلی گرم (منبع خوب)
ویتامین C
4 میلی گرم
فولات 7 میکروگرم (منبع خوب)

 


گلابی حاوی ریزمغذهایی چون فلوئور، سلنیوم ، کرم و بور است که برای سلامتی و تأمین ریزمغذی های بدن بسیار مفید است.



:: موضوعات مرتبط: خواص مواد غذایی , ,
:: برچسب‌ها: گلابی ,
تاریخ : چهار شنبه 27 / 5 / 1393
بازدید : 789
نویسنده : خورشید
 


:: موضوعات مرتبط: عکس خارجی , ,
:: برچسب‌ها: خیابان رویایی- عکس ,
با سلام امیدوارم لحظات خوب وخوشی را در فان کلوب آذرخش سپری کنید ومطالب دلخواهتان را بیابید وبا نظراتتان من را در بهتر شدن فان کلوب یاری رسانید

برای بهتر شدن اذرخش چه باید کرد


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان فان کلوب آذرخش و آدرس azarakhsh2.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 321
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 529
بازدید ماه : 14191
بازدید کل : 304392
تعداد مطالب : 610
تعداد نظرات : 65
تعداد آنلاین : 1


کد هدایت به بالا

RSS

Powered By
loxblog.Com